Værdicentralen

Værdicentralen er Renosyds genbrugsbutik.

Du finder Værdicentralen på Danmarksvej 11, 8660 Skanderborg - lige overfor JYSK og Specialbutikken, få hundrede meter fra Stark.

Åbningstider finder du her

Genbrugsbutikken hedder Værdicentralen fordi den giver ny værdi til affaldsprodukter fra Renosyds genbrugspladser, der ellers skulle knuses, deponeres eller brændes. 

Værdicentralen er fremtidens genbrugsbutik og de varer, du finder i butikken vil spænde fra legetøj til byggematerialer. Værdicentralen vil også sælge upcyclede produkter fra iværksættere; alle produkterne vil være helt eller delvist fremstillet af affaldsprodukter fra Renosyd.

Værdicentralen er opbygget med så meget genbrug som overhovedet muligt. Det betyder, at mange af varerne i Værdicentralen er at finde på udrangerede reoler fra et tidligere varehus, der er blevet beklædt med gamle, men gode, gulvbrædder fra en bygning på Adelgade i Skanderborg. Disken er opbygget af kasserede biblioteksbøger, tøjet hænger på gamle vandrør og podierne er bygget af paller. Det bidrager til en helt særlig stemning og sikrer en rød tråd fra Værdicentralen til Renosyds vision om at skabe værdi ud af affald.

Alle varerne i Værdicentralen kommer fra Renosyds genbrugspladser, hvor kunderne kan indlevere til genbrug.

Når du indleverer til genbrug giver du dine genstande nyt liv. Genbrugsvarer kan også afleveres til en række frivillige organisationer i Renosyds område, hvis du ønsker at støtte en bestemt sag eller forening. Vi guider dig gerne i organisationernes retning gennem samarbejdet Second Hand Østjylland.

Second Hand Østjylland er et initiativ, som Renosyd har taget i forlængelse af etableringen af Værdicentralen. Initiativet skal sikre et større kendskab til alle de organisationer, der arbejder med genbrug i det sydlige Østjylland. 

Renosyd samarbejder gennem Værdicentralen med Folkekirkens Nødhjælp om indsamling og håndtering af tøj. Et samarbejde der er givende og til glæde for begge parter - og som sikrer, at de værdifulde ressourcer i tøj og tekstil udnyttes bedst muligt. Renosyd undersøger løbende mulighederne for lignende samarbejder.

Åbningen af Værdicentralen er første skridt på vejen mod etablering af en landsdækkende online Værdicentral, hvor også andre affaldsselskaber kan gøre genbrug tilgængelig for hele verden. Den idé er støttet af Rethink Business, der støtter grøn erhvervsudvikling og jobskabelse i Region Midtjylland.

Følg Værdicentralen på Facebook og Instagram.