Kan dit restaffald ikke være der?

16. nov 2020, 14:05

Har du mere restaffald, end der kan være i din beholder? Så er der to ting, du selv kan gøre.

Vi oplever i stigende grad, at beholdere er overfyldte eller at ekstra restaffald bliver sat ud i sække, uden at der er betalt for afhentning. Og det er et problem, hvis vi skal undgå skadedyr og samtidig skal forsøge at holde priserne nede.

Årsagen til man i regulativerne kan læse, at beholderen skal være lukket til, er netop for at undgå, at du eller din nabo kommer til at kæmpe med skadedyr. Så det er vigtigt, at vi beskytter hinanden, og ikke giver skadedyr adgang til vores affald.
Det er desuden lykkedes os at holde prisen på en standardløsning på samme niveau siden 2012, og da vi fortsat gerne vil kunne tilbyde dette, så er vi nødt til at bede alle jer, vores kunder om at huske at købe en kode til jeres ekstra restaffald, eller om at opgradere til en større beholder.

 

2 ting du kan gøre

Mulighed nr. 1: Få den beholder der passer til jeres behov

Du kan bestille en større beholder. Hvis det gentagne gange sker, at dit restaffald ikke kan være i din beholder, så kan det skyldes, at husstanden har brug for at gå op i beholderstørrelse. Det kan typisk være ved familieforøgelser og andre forhold i familien, der ændrer sig.

Bestil en større beholder i vores selvbetjening eller ring til os på 86525211 – så hjælper vi dig med at finde den løsning, der passer til dig.

- Klik her og besøg vores selvbetjening under 'Mine affaldsløsninger'

- Klik her og se beholderstørrelser

 

Mulighed nr. 2: Bestil en kode til en ekstra restaffaldssæk

Vi tager ikke sække med, hvis ikke der er sat en sækkekode på. Men for 25 kr. har du mulighed for at stille en ekstra sæk/pose med affald ud, den dag du i forvejen får tømt din beholder. Det er typisk i særlige situationer, hvor du har ekstra affald. Mange oplever det fx når de har gæster eller op til højtider.

Det eneste du skal gøre, er at købe en sækkekode, og sætte koden på den pose eller sæk, hvor du putter dit ekstra affald i.

- Klik her, og køb en sækkekode i dag – du kan betale med mobilepay

 

Vi har beskrevet processen for, når du stiller ekstra affald ud:

  • Du putter dine poser med ekstra affald i en stor pose/sæk
  • Du lukker posen/sækken grundigt
  • Når du har betalt for sækkekoden (via ovenstående link eller via SMS) modtager du en sækkekode
  • Skriv sækkekoden på et stykke papir og sæt papiret på din pose/sæk, så sækkekoden er synlig for chaufføren
  • Sæt posen/sækken ved siden af din beholder
  • Posen/sækken må max veje 20kg
  • Vi tager det med på næste normale tømmedag

Du kan sagtens bestille flere koder samtidig. Fx op til jul, hvor man ved, at det kræver mere end én pose/sæk. Du kan selv vælge, hvilken sæk du vil bruge til det ekstra restaffald, den skal bare være af kraftig kvalitet og uden huller.   

Tak for din hjælp.