Vi bygger Danmarks største kvashegn

Renosyd vil sammen med dig der bor i Odder Kommune bygge Danmarks største kvashegn v. Økologiens Have. Det vil vi, fordi vi her i Odder vil passe på jordens ressourcer. Så kom og vær med, og bidrag med dit afklip og grene lørdag d. 28. august og søndag d. 29. august.

Fyld i kvashegnet sammen med os, vi står klar til at hjælpe, svare på spørgsmål, og så kan du få en is og tage en folder med hjem, der fortæller, hvordan du laver dit eget kvashegn. 

Du kan også køre forbi med dine grene i perioden udenfor arbejdsweekenden, men her vil du ikke kunne modtage hjælp til aflæsning, rådgivning eller få en is. 

 

Kvashegnsspecialist Hanne Søgaard giver dig fem gode råd: Sådan laver du et kvashegn

 

 

Hvorfor bygger Renosyd et kvashegn?

Du synes ikke det er smart, når vi bruger flere ressourcer, end vi har til rådighed. Vi er helt enige, og derfor skal vi tage ansvar. Ansvar for det affald vi alle producerer. Der er mange typer affald, som vi allerede genanvender. Genanvendelse er dog ressourcekrævende både for vores penge og for vores klima.

Haveaffald er det affald vi har mest af. Haveaffald kan genbruges, og derfor er det et godt sted at starte, når vi sammen vil producere mindre affald. Hvis vi bygger et kvashegn, af det affald vi laver i vores haver, er det ikke længere affald.

Du kan være med, når vi bygger Danmarks største kvashegn v. Økologiens Have, Rørthvej 132 i Odder.
Kom og fyld på med dit hækkeafklip, dine grene og dit kvas. 3. – 4. juli eller d. 28. – 29. august 2021, alle dage 10 - 17.

I fællesskab skal vi genbruge havens materialer og dermed skabe umiddelbar værdi til glæde for jorden, naturen og klimaet. Ud over at fylde kvashegnet og nå målet om Danmarks største hegn, så vil du også gå hjem med konkrete råd til, hvordan du laver dit eget kvashegn i din have.

 

 

Hvordan laver jeg et kvashegn i min egen have?

Vi har samlet tips og tricks fra Økologiens Have og Danmarks Naturfredningsforening til en guide over, hvordan du laver dit eget kvashegn. Download din guide herunder.

Guide: Sådan laver du dit eget kvashegn

 

 

- eller se videoen øverst her på siden, hvor kvashegnsspecialist Hanne Søgaard fortæller.