Vi har bygget Danmarks største kvashegn

Renosyd har sammen med borgerne i Odder Kommune bygget Danmarks største kvashegn v. Økologiens Have. Det har vi, fordi vi her i Odder vil passe på jordens ressourcer. Så kom og vær med, og bidrag med dit afklip og grene i kvashegnet på Rørthvej i Odder, eller byg dit eget kvashegn derhjemme eller i dit lokale fællesskab. 

 

Kvashegnsspecialist Hanne Søgaard giver dig fem gode råd: Sådan laver du et kvashegn

  

Hvorfor bygger Renosyd et kvashegn?

Du synes ikke det er smart, når vi bruger flere ressourcer, end vi har til rådighed. Vi er helt enige, og derfor skal vi tage ansvar. Ansvar for det affald vi alle producerer. Der er mange typer affald, som vi allerede genanvender. Genanvendelse er dog ressourcekrævende både for vores penge og for vores klima.

Haveaffald er det affald vi har mest af. Haveaffald kan genbruges, og derfor er det et godt sted at starte, når vi sammen vil producere mindre affald. Hvis vi bygger et kvashegn, af det affald vi laver i vores haver, er det ikke længere affald.

 

Hvordan laver jeg et kvashegn i min egen have?

Vi har samlet tips og tricks fra Økologiens Have og Danmarks Naturfredningsforening til en guide over, hvordan du laver dit eget kvashegn. Download din guide herunder.

Guide: Sådan laver du dit eget kvashegn

 

 

- eller se videoen øverst her på siden, hvor kvashegnsspecialist Hanne Søgaard fortæller. 

 

Invitationsvideoen fra da vi skulle i gang i Odder med at bygge Danmarks største kvashegn 👇