Værdicentralen vil skabe ny genbrugstradition

27. apr 2016, 12:33

Med forårets komme bliver der i mange hjem ryddet op og gjort status. Ofte står man tilbage med tøj, møbler, bøger osv., som er for godt til at smide ud, men som man ej heller selv får brugt. Disse sager har i mange tilfælde værdi for andre. Værdicentralen vil gerne med det kommende bagagerumsmarked skabe en platform, hvor det er muligt at afsætte disse ting til hinanden. ”Vi ønsker at skabe en god og hyggelig dag med genbrug i centrum. Vi har pladsen til et stort bagagerumsmarked, og stiller den gerne gratis til rådighed. Vi synes, at et bagagerumsmarked mangler i Renosyds område og håber at kunne skabe en tradition”, siger projektleder i Renosyds genbrugsbutik Værdicentralen Jeppe Vestergaard og tilføjer: ”Vi ved at mange, i en travl hverdag, ikke lige får sat cyklen eller legetøjet, som børnene er vokset fra, til salg på de mange online platforme, der findes til det. Til bagagerumsmarkedet kan man rive 5 samlede timer ud af kalenderen og forhåbentlig få et godt salg”. 

Det handler om affaldsforebyggelse

Når Værdicentralen arrangerer et bagagerumsmarked for at fremme genbrug, så er det fordi, det nytter i forhold til affaldsforebyggelse, som Renosyd skal opprioritere i disse år. Samtidig er det en naturlig og synlig del af bevægelsen fra affald til værdi. ”På en åbningsdag i Værdicentralen sælges der svarende til 1,8 ton genbrugsvarer, hvilket vil sige, at der i Værdicentralens første leveår er reddet 222 ton ud af affaldsstrømmen. Det kan blive til rigtig meget på en markedsdag også, og vi ønsker på alle mulige måder at understøtte affaldsforebyggelse”, siger Jeppe Vestergaard.

For genbrugsguldgravere og supersælgere

Markedet løber af stablen lørdag d. 21. maj fra kl. 10 til kl. 15, hvor jagten på unikke fund og genbrugsguld har de allerbedste betingelser. Der tilbydes gratis standpladser til private. Interessenterne i samarbejdet SecondHandØstjylland, som består af lokale genbrugsbutikker, er også inviteret. Herudover vil Café Soul fra Skanderborg og FDF-spejderne fra Hørning sørge for, at man kan købe mad og drikke. Værdicentralen holder selvfølgelig også åbent i hele tidsrummet på dagen. ”Vi håber på stor tilslutning og en dejlig dag, samt at vejrguderne er med os”, slutter Jeppe Vestergaard.

Fakta om bagagerumsmarked 

Standpladser er gratis og bookes på vc@renosyd.dk.

Markedet afholdes på parkeringsarealet ved Værdicentralen på Danmarksvej 11 lørdag d. 21. maj fra kl. 10 til kl. 15. Markeret med rødt nedenfor.

 

Få mere information på Værdicentralens Facebook-side: https://www.facebook.com/vaerdicentralen.

Kontakt

For yderligere information omkring denne pressemeddelelse kontaktes projektleder i Renosyds genbrugsbutik Værdicentralen Jeppe Vestergaard, e-mail jsv@renosyd.dk, telefon 86 52 52 11.